Tuesday, 24 July 2012

Nama Blog Terbaru - My Cahaya Post!


Nama Terbaru Blog - My Cahaya Post!


Alhamdulillah dengan limpah kurnia dan izin dari-Nya kini blog ‘Anwar Suran Post’ telah pun ditukarkan namanya kepada ‘My Cahaya Post’. Ramai yang tertanya-tanya, apakah sebab-sebab utama penulis menukarkan nama blog ini? Baiklah, penulis cuba memberi penjelasan serba sedikit. Di antara sebab-sebabnya adalah:

1- Sempena nama penulis blog sendiri iaitu Anwar yang bermaksud Cahaya.

2- Niche atau tema utama blog penulis adalah lebih kepada Islam seperti alam ghaib, kiamat, teori konspirasi, misteri dunia, kisah Islam, tauladan dan pelbagai lagi. Jadi, setelah berbincang dengan rakan-rakan, maka nama My Cahaya Post – Lari Dari Kegelapan Menuju Cahaya’ amatlah sesuai digunakan sebagai nama untuk tema blog ini.

3- Jika nama blog ini menggunakan nama penulis sendiri iaitu ‘Anwar Suran Post’, maka ia lebih banyak membawa keburukan berbanding kebaikannya. Blog yang banyak memaparkan kisah-kisah Islam agak tidak manis menggunakan nama sendiri dikhuatiri akan menimbulkan sifat riak di dalam diri penulis.

4- Memandangkan usia penulis lagi beberapa tahun lagi akan mencecah usia 30 tahun, secara tidak langsung penulis merasakan wajarlah penulis mematangkan lagi setiap isi kandungan, nama blog dan juga entri-entri yang berada di dalam blog ini seiring dengan peningkatan usia penulis.

Penulis memohon maaf teramat sangat kerana penukaran nama blog ini sedikit sebanyak telah membawa kesulitan terhadap pembaca seperti penukaran nama baru untuk facebook like page, enjin carian google terpaksa crawl semula blog ini dari langkah pertama, juga akan kehilangan pembaca setia yang masih tidak subscribe blog ini. Penulis minta maaf sekali lagi dan penulis jamin bahawa minggu depan segalanya akan menjadi seperti sedia kala, jangan risau insyaallah!

Bonus: Baiklah, dibawah ini penulis selitkan beberapa keping gambar evolusi blog ini dari mula ia diwujudkan sehinggalah ke pertengahan tahun 2012:

Anwar Suran Home (2010) - Realiti, Fantasi, Misteri

Anwar Suran Post (2011) - Blog Personal Realiti Terkini Variasi Informasi!

My Cahaya Post (2012) - Lari Dari Kegelapan Menuju Cahaya


Sekian Terima Kasih


My Cahaya Post – Julai 2012 (Ramadhan)


Share:

1 comment:

 1. SALAM..
  CANTIK DAN MENARIK...
  LAYAN DAN KOMEN BLOG SAYA PULA YE.
  http://meiylhashim.blogspot.com
  chat sigup :- http://chatango.com/signupmini

  ReplyDelete

Perhatian, segala entri dan 80 peratus daripada gambar-gambar yang terkandung di dalam blog ini adalah hasil dari rekaan dan idea My Cahaya Post. Gambar-gambar yang terkandung di dalam blog ini mempunyai bandwidth-nya yang tersendiri dan menyebabkan anda tidak boleh sesekali mengambil URL gambar-gambar tersebut. Jika anda ingin berbuat demikian, sila download gambar-gambar yang anda mahu dan upload semula di dalam blog anda. Selepas anda berbuat demikian, sila inform saya melalui ruangan komen, facebook page, email mahupun shoutbox. Sekian, terima kasih.

Bilangan Pelawat

Entri Terlaris

Hantarkan Email Anda