Friday, 10 February 2012

Kebenaran Islam Dan Keajaiban Al-Quran


Kebenaran Islam & Keajaiban Al-Quran


Kajian seorang cendekiawan Islam daripada Ikhwanul Muslim, Dr Tariq Al-Suwaidan mendapati beberapa keajaiban statistik dalam Al Quran. Secara ringkasnya kajian tersebut menunjukkan:

Dr. Tareq Al Suwaidan

Perkataan/Maksud Disebut dalam Al Quran

Al-Dunya (dunia) / Al-Akhirah (akhirat) = 115 / 115
Al-Malaikah (malaikat) / Al_Syateen (syaitan) = 88 / 88
Al-Hayat (hidup) / Al-Maut (mati) = 145 / 145
Al-Rajul (Lelaki) / Al-Mara (Perempuan) = 24 / 24

Al-Shahr (Bulan) / Al-Yaum (Hari) = 12 / 365
Al-Bahar (Laut) / Al-Bar (Darat) = 32 / 13

Jika kita mencampurkan jumlah perkataan yang membawa maksud laut dan darat jumlahnya ialah: 45 (32+13 = 45).

Jika dibuat kira-kira mudah:
Laut 32/45 X 100 = 71.111% (jumlah kajian sains terkini 70.8%)
Darat 13/45 X 100 = 28.889% (jumlah kajian sains terkini 28.89%)

Jawapan tersebut menunjukkan peratusan air laut dan darat di dunia hari ini.

Masih ragu-ragu? Masuk Sini untuk kajian saintis mengenai peratus laut dan darat dari kajian manusia. Sesungguhnya Al-Quran itu benar dan diwahyukan oleh Allah kepada Rasullulah untuk menjadi pedoman umat Islam.


Sekian Terima Kasih

Anwar Suran Home - Feb 2012

Share:

1 comment:

  1. DEMI KEBENARAN ALLAH YANG SEBENAR-BENARNYA daku memohon keizinan dariMU yaALLAH untuk melayari ' wafatabadi.blogspot.com 'daku pohon dengan sebenar-benar permohonan agar daku dapat berfikir dengan fikiranMU,bersamaMU..Syukur Terimakasih yaALLAH..saudara2 yg dkasihi,sekirany anda seorang insan yg mcari KEBENARAN YG SBENA2NY,luangkanlah masa anda utk mlayari blog ini krn ssungguhny kita smua sudah ksuntukan masa,PCAYALA!!!hany kpd smua para pcari KEBENARAN sahaja!!!MAHA Terimakasih yaALLAH yang MAHA PERKASA lagi MAHA BIJAKSANA..Salam kshsyg..adam7

    ReplyDelete

Perhatian, segala entri dan 80 peratus daripada gambar-gambar yang terkandung di dalam blog ini adalah hasil dari rekaan dan idea My Cahaya Post. Gambar-gambar yang terkandung di dalam blog ini mempunyai bandwidth-nya yang tersendiri dan menyebabkan anda tidak boleh sesekali mengambil URL gambar-gambar tersebut. Jika anda ingin berbuat demikian, sila download gambar-gambar yang anda mahu dan upload semula di dalam blog anda. Selepas anda berbuat demikian, sila inform saya melalui ruangan komen, facebook page, email mahupun shoutbox. Sekian, terima kasih.

Bilangan Pelawat

Entri Terlaris

Hantarkan Email Anda